Ceaica Alexandru

Alexandru Ceaica ‒ operator de sunete.

Născut la 7 august 1930 în oraşul Tighina, Moldova. A studiat 3 ani la Facultatea de Fizică şi Matematică la Universitatea de Stat din Chişinău. A activat la studioul „Moldova-film" în calitate de operator de sunete pe parcursul anilor 1959-1983, realizînd filme artistice, de animaţie precum şi dublarea filmelor. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2002.

Filmografia:

Filme artistice:

„La marginea oraşului", 1960,

„Omul merge după soare", 1961,

„Mariana", 1967,

„Această clipă", 1968,

„Zece ierni pentru o vară", 1969,

„Explozie cu efect întîrziat", 1970,

„Viscolul roşu", 1971,

„Ultimul haiduc", 1972,

„Furtuni tomnatice", 1974, 2 episoade,

„Favoritul", 1976, 2 episoade,

„Rădăcinile vieţii", 1977,

„Vreau să cînt", 1979,

„Femeia în alb", 1982, 2 episoade,

„Totul putea fi altfel", 1982,

„Cum să devii celebru", 1983,

„Istoria unui galben", 1983,

„Un mic serviciu", 1984,

„Vîntul sălbatic", 1983, coproducție cu Iugoslavia,

„Cine va intra în ultimul vagon", 1986.

Animaţie:

„Bătrînul şi motanul", 1977,

„În jurul pămîntului, în jurul lunii", 1982,

„Bună ziua, pîine", 1982,

„Opriţi trenul", 1982.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cetireni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Citeşte mai departe