Сurschih Nelli

Nelli Сurschih ‒ monteză.

Născută la 26 aprilie 1936 în or. Camîşlov, regiunea Celeabinsk, Rusia. A absolvit şcoala medie şi a activat în calitate de monteză a filmelor artistice şi de animate la studiourile „Moldova-film” şi „Telefilm-Chişinău”. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2007.

Filmografia:

„Casa pentru Serafim”, 1973, artistic,
„Nicuşor din tribul TV”, 1975, artistic,
„Cînta o pasăre în noapte”, 1976, artistic,
„Trînta”, 1977, artistic,
„M-a născut mama cu noroc”, 1980, artistic,
„Copiii, soarele şi zăpada”, 1981, animaţie,
„Fratele Iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980, animaţie,
„Vifor Negru”, 1981, animaţie,
„Bătut de întîmplare”, 1982, animaţie,
„Vrăjitorul bun”, 1983, animaţie,
„Insula portocalelor”, 1985, animaţie,
„Haiducul”, 1985, animaţie.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Musaitu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Citeşte mai departe