Сurschih Nelli

Nelli Сurschih ‒ monteză.

Născută la 26 aprilie 1936 în or. Camîşlov, regiunea Celeabinsk, Rusia. A absolvit şcoala medie şi a activat în calitate de monteză a filmelor artistice şi de animate la studiourile „Moldova-film” şi „Telefilm-Chişinău”. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2007.

Filmografia:

„Casa pentru Serafim”, 1973, artistic,
„Nicuşor din tribul TV”, 1975, artistic,
„Cînta o pasăre în noapte”, 1976, artistic,
„Trînta”, 1977, artistic,
„M-a născut mama cu noroc”, 1980, artistic,
„Copiii, soarele şi zăpada”, 1981, animaţie,
„Fratele Iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980, animaţie,
„Vifor Negru”, 1981, animaţie,
„Bătut de întîmplare”, 1982, animaţie,
„Vrăjitorul bun”, 1983, animaţie,
„Insula portocalelor”, 1985, animaţie,
„Haiducul”, 1985, animaţie.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Leuşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Citeşte mai departe