Bucătaru Sorin

Sorin Bucătaru ‒ regizor, producător.

Născut la 14 septembrie 1970 la Chişinău, Republica Moldova. A absolvit academia de Teatru şi Film din Bucureşti, Facultatea Regie şi Film (ATF). Activitatea de creaţie şi-a început-o la Televiziunea Naţională din Moldova în calitate de regizor şi scenarist, luînd parte la cîteva proiecte internaţionale. A activat în calitate de producător-regizor la ProTV Bucureşti, a fost director artistic la Catalan TV, producător general la Pervii canal v Moldove, director de programe la Euro TV, producător general la Jurnal TV, directorul portalului de ştiri deschide.md, actualmente este producător MUZTV Chişinău. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Premii:

Premiul 2 la Festivalul Internaţional de filme din Edinburgh pentru scurtmetrajul „Scara", 1993
Premiul de gradul 3 la Festivalul Internaţional de filme de la Potsdam (Germania). pentru scurtmetrajul „Clopotele tăcerii", 1995.

Filmografia:

„Ecologia unui neam", 1992, coproducere a cîtorva studiouri de TV din Canada ‒ regizor,
„Scara", ATF,1993 ‒ scenariul şi regia,
„Greva", TVR, 1995 ‒ scenariul şi regia,
„Clopotele tăcerii", ATF, 1995 ‒ scenariul şi regia,
„Spill", ATF, 1996 ‒ regizor.

Da KINO:

„Dansul libertăţii noastre", canalul PRO TV, 1997 ‒ scenariul şi regia,
„Vălciul", canalul PRO TV, 1997, scenariul şi regia,
„Brazii nu se îndoaie", 1997 ‒ scenariul,
„Preşedintele ţării", CINM, 2000 ‒ regia,
„Masacrul inocenţilor", 2013 ‒ producător, operator.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuşelăuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Citeşte mai departe