Apraxina Liubovi

Liubovi Apraxina ‒ pictor, regizor.

Născută la 5 septembrie 1949 în satul Donskoie, regiunea Tula, Rusia. În anul 1976 a absolvit Facultatea de Regie, Filme Ştiinţifice la VGIK. A activat în cadrul secţiei filmelor de animaţie la studioul „Moldova-film" (1977-1990). Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Bătrînul şi motanul", 1977 ‒ pictor,
„Căţeluşul zburător", 1978 ‒ pictor,
„Hogeagul la plimbare", 1978 ‒ pictor,
„Cu picioarele străine", 1979 ‒ pictor,
„Fratele Iepure, fratele Vulpoiu şi toţi ceilalţi", 1979 ‒ regizor,
„Cuvîntul de onoare al mînzului", 1980 ‒ regizor,
„Andrieş", 1981 ‒ regizor,
„Bătrînul şi copacul", 1982 ‒ animator,
„Două izvoare", 1982 ‒ regizor şi pictor-decorator,
„Şcoala cu inclinaţie", 1984 ‒ regizor,
„Insula portocalelor", 1985 ‒ regizor,
„Cele mai bune arme din lume", 1986 ‒ regizor,
„Apogonii", 1938 ‒ regizor,
„Şi a fost bine", 1989 ‒ pictor,
„Frînghia", 1989 ‒ regizor,
„Cocoşul porumbac"( proiect neterminat).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrjauca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Citeşte mai departe