Apraxina Liubovi

Liubovi Apraxina ‒ pictor, regizor.

Născută la 5 septembrie 1949 în satul Donskoie, regiunea Tula, Rusia. În anul 1976 a absolvit Facultatea de Regie, Filme Ştiinţifice la VGIK. A activat în cadrul secţiei filmelor de animaţie la studioul „Moldova-film" (1977-1990). Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Bătrînul şi motanul", 1977 ‒ pictor,
„Căţeluşul zburător", 1978 ‒ pictor,
„Hogeagul la plimbare", 1978 ‒ pictor,
„Cu picioarele străine", 1979 ‒ pictor,
„Fratele Iepure, fratele Vulpoiu şi toţi ceilalţi", 1979 ‒ regizor,
„Cuvîntul de onoare al mînzului", 1980 ‒ regizor,
„Andrieş", 1981 ‒ regizor,
„Bătrînul şi copacul", 1982 ‒ animator,
„Două izvoare", 1982 ‒ regizor şi pictor-decorator,
„Şcoala cu inclinaţie", 1984 ‒ regizor,
„Insula portocalelor", 1985 ‒ regizor,
„Cele mai bune arme din lume", 1986 ‒ regizor,
„Apogonii", 1938 ‒ regizor,
„Şi a fost bine", 1989 ‒ pictor,
„Frînghia", 1989 ‒ regizor,
„Cocoşul porumbac"( proiect neterminat).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
2362 locuitori

Cioara este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Cioara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Hîncești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Cioara a fost menționat documentar în anul 1443.

Citeşte mai departe