Solonari Andrei

Andrei Solonari ‒ operator.

S-a născut la 28 aprilie 1961 la Moscova, Rusia. A absolvit Facultatea de Operatori Imagine la VGIK în anul 1984 şi a fost angajat la studioul „Moldova-film". A filmat filme artistice şi documentare. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat pe data de 9 octombrie 2002 la Chişinău.

Filmografia:

Asistent de operator, filme artistice:

„Întîlnirea cu Paganini", 1979 (asistent al operatorului V. Belonogov).

Operator, filme documentare:

„Am sa te aştept", 1984,
„Cu spatele la adevăr", 1985,
„O şansă pentru învingător", 1985,
„Cine dacă nu tu?", 1987,
„Goliciunea", 1989, în colaborare,

Operator, revista satirică televizată „Usturici":

„Cuvinte şi fapte" №44, 1983.

Operator, filme artistice:

„Iona", 1987, lungmetraj,
„Dansul efemer al dragostei", 1988, artistic, lungmetraj,
„Ultimul rol", 1989, scurtmetraj,
„Spune ceva?", 199l, scurtmetraj,
„De la ginere la întemniţat", 1994,
„Roman la o staţiune balneară", serial, 1998-2001 ş.a.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Domulgeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Citeşte mai departe