Perţev Vitali

Vitali Perţev ‒ operator.

Născut la 28 martie 1939 în orăşelul Cotelnicovo, regiunea Volgograd, Rusia. A absolvit şcoala medie. Profesia de operator a însuşit-o, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi filmelor-concerte la Studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1966-1970.

Filmografia:

„Pe litoralul chihlimbariu", 1966, în colaborare,
„Freamătul codrilor", 1967, film-concert,
„Pînă la întîlniri noi", 1967, în colaborare,
„Paşii timpului", 1968,
„Melodiile prieteniei", 1968, film-concert,
„Izvoadele festivalului, 1968, film-concert,
„Spiridon Mocanu", 1969, film-concert,
„Demnitatea muncitorească", 1969,
„Dacă pe acest pămînt", 1970.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cairaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Citeşte mai departe