Perţev Vitali

Vitali Perţev ‒ operator.

Născut la 28 martie 1939 în orăşelul Cotelnicovo, regiunea Volgograd, Rusia. A absolvit şcoala medie. Profesia de operator a însuşit-o, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi filmelor-concerte la Studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1966-1970.

Filmografia:

„Pe litoralul chihlimbariu", 1966, în colaborare,
„Freamătul codrilor", 1967, film-concert,
„Pînă la întîlniri noi", 1967, în colaborare,
„Paşii timpului", 1968,
„Melodiile prieteniei", 1968, film-concert,
„Izvoadele festivalului, 1968, film-concert,
„Spiridon Mocanu", 1969, film-concert,
„Demnitatea muncitorească", 1969,
„Dacă pe acest pămînt", 1970.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vinogradnoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Citeşte mai departe