Mişcenco Vladimir

Vladimir Mişcenco – operator.

Născut la 26 septembrie 1934 în oraşul Orsk, regiunea Orenburg, Rusia. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1973. A activat în calitate de operator de filme documentare şi muzicale la studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1968-1978. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Fidelitatea", 1968 ‒ documentar,
„Izvoade populare", 1968 ‒ film-concert, în colaborare,
„Intrarea în legendă", 1970 ‒ documentar,
„Vasili Voitovici", 197l ‒ documentar,
„Victoria", 1973 ‒ documentar,
„Luminată de Octombrie", 1973 ‒ documentar,
„Dictat de viaţă", 1973 ‒ documentar,
„Prieteni", 1974 ‒ documentar,
„Memoria anilor de foc", 1974 ‒ documentar,
„Viitorul începe astăzi", 1975 ‒ documentar,
„Vocaţia de a dărui bucurie", 1975 ‒ documentar,
„Dirijorul", 1976 ‒ film-concert,
„Memoria anilor de foc", 1984 ‒ documentar etc.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Popencu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Citeşte mai departe