Mater Oleg

Oleg Mater – operator.

Născut la 24 ianuarie 1948 la Chişinău în familia pictorului Anton Mater. Îşi începe activitatea de lucru în calitate de asistent de operator la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Mai tîrziu, se specializează în filmarea peliculelor de animaţie. După ce studioul a încetat să mai producă acest gen de filme a demisionat de la studio. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Filme artistice

„Rădăcinile vieţii", 1977,

Filme de animaţie:

„Un coş se plimbă prin oraş", 1978,
„Pescarii savanţi", 1978,
„Cadoul lui Guguţă", 1979,
„Despre frigider, şoricei şi omuleţi de garanţie", 1979,
„Bătut din întîmplare", 1982,
„Bătrînul şi copacul", 1982,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească", 1982,
„Vrăjitorul bun", 1983,
„Noapte de Revelion", 1983,
„Măturătorii veseli", 1984,
„Cele mai bune arme din lume", 1986,
„Ruxandra", 1987,
„Fumul", 1988,
„Sub semnul de întrebării", 1988,
„Deşteptătorii", 1989,
„Şi a fost foarte bine", 1990,
„Florile tristeţii", 1990,
„Of, lumea aceasta!", 1990,
„Aida", 1991,
„Harap alb", 1991,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Citeşte mai departe