Costomanov Alexandr

Costomanov Alexandr ‒ operator.

Născut la 29 aprilie 1935. A activat în calitate de operator la studioul „Telefilm-Chişinău" din cadrul Televiziunii Naţionale. A filmat cîteva pelicule şi la studioul „Moldova-film", în mare parte, documentare şi muzicale.

Filmografia:

„Contemporanul", 1976 ‒ documentar,
„Higiena muncii la abatoare", 1977 ‒ social,
„Progresul ştiinţifico-tehnic în pepinierele fructifere", 1979 ‒ social,
„Tumorile la copii", 1979 ‒ social,
„Ploi ca soare", 1979 ‒ film-concert,
„Bugeacul înnoit", 1979 ‒ documentar,
„După cuvînt – fapte", l98l ‒ documentar,
„Curcubeul vesel", 1981‒ film-concert,
„Maestru", 1982 ‒ film-concert,
„Poiana de argint", 1983 ‒ film-concert,
„Te cînt, Moldova", 1984 ‒ film-concert,
„Monolog", 1984 ‒ film-concert,
„A preţui fiecare minută", 1984 ‒ documentar,
„Să înverzească pădurile", 1984 ‒ documentar,
„Răsună melodii populare", 1985 ‒ film-concert,
„Lecţie de cultură fizică", 1986 ‒ documentar,
„Ceramica din Ungheni", 1986 ‒ documentar,
„Norii mei", 1986 ‒ documentar,
„Poetul, marea, inspiraţia", 1988 ‒ documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dimitrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Citeşte mai departe