Costomanov Alexandr

Costomanov Alexandr ‒ operator.

Născut la 29 aprilie 1935. A activat în calitate de operator la studioul „Telefilm-Chişinău" din cadrul Televiziunii Naţionale. A filmat cîteva pelicule şi la studioul „Moldova-film", în mare parte, documentare şi muzicale.

Filmografia:

„Contemporanul", 1976 ‒ documentar,
„Higiena muncii la abatoare", 1977 ‒ social,
„Progresul ştiinţifico-tehnic în pepinierele fructifere", 1979 ‒ social,
„Tumorile la copii", 1979 ‒ social,
„Ploi ca soare", 1979 ‒ film-concert,
„Bugeacul înnoit", 1979 ‒ documentar,
„După cuvînt – fapte", l98l ‒ documentar,
„Curcubeul vesel", 1981‒ film-concert,
„Maestru", 1982 ‒ film-concert,
„Poiana de argint", 1983 ‒ film-concert,
„Te cînt, Moldova", 1984 ‒ film-concert,
„Monolog", 1984 ‒ film-concert,
„A preţui fiecare minută", 1984 ‒ documentar,
„Să înverzească pădurile", 1984 ‒ documentar,
„Răsună melodii populare", 1985 ‒ film-concert,
„Lecţie de cultură fizică", 1986 ‒ documentar,
„Ceramica din Ungheni", 1986 ‒ documentar,
„Norii mei", 1986 ‒ documentar,
„Poetul, marea, inspiraţia", 1988 ‒ documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şaptebani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe