Vasiliev Alexandr

Alexandr Vasiliev ‒ operator.

Născut la 3 septembrie 1947 în or. Minsk, Belorusia. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Tiraspol (1970) şi Facultatea de Operatori a VGIK-ului în anul 1984. A activat în calitate de operator de filme documentare şi artistice la studioul „Moldova-film" pe parcursul anilor 1978-1987. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Barza", 1978, artistic, scurtmetraj, operator-secund,
„Oraş veşnic tînăr", 1978, documentar,
„Nai", l979, artistic, scurtmetraj,
„Roadele colaborării", 1980, documentar,
„La porţile satanei", 1980, artistic, lungmetraj ‒ operator secund,
„Delegatul congresului", l98l, documentar,
„Gospodăria individuală ‒ grija comună", l98l, documentar,
„Un meci cît o vacanţă", 1982, documentar,
„Marşul sătesc", l982, documentar,
„Porunca partidului", 1984, documentar,
„Nesfîrşita luna a Căuşului", 1984, artistic ‒ în colaborare,
„Pericolul relaţiilor sexuale ocazionale", l985, social,
„Calea spre sine", l985, documentar,
„Moara", 1985, documentar,
„Procurorul", 1985, documentar,
„Doina", l986, documentar,
„Pămînteni", 1986, documentar,
„Fii om de omenie", 1986, documentar,
„La izvorul frăţiei", 1987, documentar,
„Vreau să muncesc", 1987, documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Străisteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Citeşte mai departe