Vasiliev Alexandr

Alexandr Vasiliev ‒ operator.

Născut la 3 septembrie 1947 în or. Minsk, Belorusia. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Tiraspol (1970) şi Facultatea de Operatori a VGIK-ului în anul 1984. A activat în calitate de operator de filme documentare şi artistice la studioul „Moldova-film" pe parcursul anilor 1978-1987. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Barza", 1978, artistic, scurtmetraj, operator-secund,
„Oraş veşnic tînăr", 1978, documentar,
„Nai", l979, artistic, scurtmetraj,
„Roadele colaborării", 1980, documentar,
„La porţile satanei", 1980, artistic, lungmetraj ‒ operator secund,
„Delegatul congresului", l98l, documentar,
„Gospodăria individuală ‒ grija comună", l98l, documentar,
„Un meci cît o vacanţă", 1982, documentar,
„Marşul sătesc", l982, documentar,
„Porunca partidului", 1984, documentar,
„Nesfîrşita luna a Căuşului", 1984, artistic ‒ în colaborare,
„Pericolul relaţiilor sexuale ocazionale", l985, social,
„Calea spre sine", l985, documentar,
„Moara", 1985, documentar,
„Procurorul", 1985, documentar,
„Doina", l986, documentar,
„Pămînteni", 1986, documentar,
„Fii om de omenie", 1986, documentar,
„La izvorul frăţiei", 1987, documentar,
„Vreau să muncesc", 1987, documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Citeşte mai departe