Filtru pe categorii

Chistol Igor

Igor Chistol este actor de teatru și cinema. S-a născut la 7 septembrie 1971. A absolvit Școala Superioară de Teatru "Boris Șciukin" din Moscova, Rusia, facultatea actorie.

De la venirea lui în teatrul moldovenesc a fost apreciat drept unul dintre cei mai talentaţi „şciukinişti". S-a lansat cu Chiriţa la Teatrul „Eugene Ionesco", a fost Radu Ştefan în „Radu Ştefan. Întîiul şi Ultimul", Dmitri Karamazov în „Fraţii Karamazov", montat de Sandu Vasilache, Tata în „Hamlet", la acelaşi regizor, şi multe alte roluri strălucite.

Frumuseţea fizică şi talentul, forţa actoricească se îmbină de minune la Igor Chistol, ceea ce-l face unic în toate spectacolele în care juca. Actorul Igor Chistol a fost considerat, de la debutul său actoricesc, prototipul bărbatului cuceritor.

În materie de film, pe lîngă apariţii în seriale tv, el s-a făcut remarcat în producţia cinematografică de succes pe ambele maluri ale Prutului, „Nuntă în Basarabia", unde a interpretat rolul fostului iubit al miresei, un personaj interlop.

Deși are un palmares plin cu realizări și aprecieri, Igor Chistol este ferm convins că marea revelație a vietii sale profesionale încă nu a trăit-o. Actorului nu-i place să joace în filmele care nu-l reprezintă. Totuşi, mai face uneori şi compromisuri, acceptînd să joace în filmele comerciale. În cazul filmului "Razgovor", a înţeles imediat, în timpul discuţiei cu regizorul, că acesta este un proiect bun, pe care nu trebuie să-l rateze.

Împreună cu familia este stabilit cu traiul în Irlanda, unde are o afacere.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Morenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
640 locuitori

Morenii Vechi este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 640 de oameni. Satul Morenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1590.

Citeşte mai departe