Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3367 Vizualizări

Ploaia de aseară a făcut ravagii


13 localități din 6 raioane din țară au rămas în beznă în urma ploilor și a vântului puternic de aseară. Fără curent au rămas ma mulți consumatori din raioanele Dondușeni, Glodeni, Rîșcani, Drochia, Basarabeasca, Cahul și UTA Găgăuzia.

Pentru restabilirea energiei electrice în teritoriu lucrează brigăzile specializate a distribuitorului de curent. Tot în urma ploilor a fost deteriorat acoperișul unei case de locuit din localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi.

PUBLIKA.MD menţionează că după temperaturi de peste 34 de grade Celsius, astăzi vremea se mai răcoreşte. Astfel, meteorologii ne promit ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar temperatura aerului va scădea până la 24 de grade în nordul țării și 29 - la sud.

Cuvinte cheie:

ploi , vînt , localitati , electricitate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Poiana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Citeşte mai departe