Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4256 Vizualizări

Ploaia de aseară a făcut ravagii


13 localități din 6 raioane din țară au rămas în beznă în urma ploilor și a vântului puternic de aseară. Fără curent au rămas ma mulți consumatori din raioanele Dondușeni, Glodeni, Rîșcani, Drochia, Basarabeasca, Cahul și UTA Găgăuzia.

Pentru restabilirea energiei electrice în teritoriu lucrează brigăzile specializate a distribuitorului de curent. Tot în urma ploilor a fost deteriorat acoperișul unei case de locuit din localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi.

PUBLIKA.MD menţionează că după temperaturi de peste 34 de grade Celsius, astăzi vremea se mai răcoreşte. Astfel, meteorologii ne promit ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar temperatura aerului va scădea până la 24 de grade în nordul țării și 29 - la sud.

Cuvinte cheie:

ploi , vînt , localitati , electricitate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîzlar

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai departe