Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2012, 12:03 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5485
03 ianuarie 2012, 12:03 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5485

Festivalul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă la Dondușeni

La Casa raională de cultură din Donduşeni a avut loc festivalul raional al obiceiurilor şi tradiţiilor populare ale sărbătorilor de iarnă. Să colinde, să ureze şi să samene, potrivit sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, au venit 10 colective artistice ale instituţiilor de cultură din localităţile raionului. Măştile de urs, capră şi alte personaje au făcut ca festivalul să capete un colorit deosebit. Iar colectivele artistice, participante la festival, au prezentat scenete de Crăciun şi Anul Nou, caracteristice localităţilor unde trăiesc.

La festival s-au evidenţiat prin artistism şi măiestrie colectivele artistice de la Casele de cultură din Scăieni, care a avut cel mai mare număr de măşti, Cernoleuca, care a improvizat naşterea lui Iisus Hristos, Baraboi cu o ceată de urători şi muzicanţi, s.Donduşeni, cu urături şi colinde în stil modern. Corul „Treimea” al Casei raionale de cultură şi colectivul-model de bărbaţi „Stejarii” al Palatului de cultură din Ţaul au interpretat cîntece despre moş Crăciun şi au rostit rugăciuni. Potrivit spectatorilor, colectivele artistice au pus mult suflet în pregătirea festivalului.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.