Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2020, 09:30 views 2831
Se strîng fonduri pentru restaurarea bisericii din lemn din Ciutești
19 septembrie 2020, 09:30 views 2831

Se strîng fonduri pentru restaurarea bisericii din lemn din Ciutești

Uitată de lume și abandonată, bsierica din lemn din Ciutești „are nevoie de ajutor”. Astfel , pentru restaurarea edificiului, primăria localității îndeamnă oamenii de bună credință sînt îndemnați să doneze bani, atît cît pot.

Aflat într-o vizită de lucru în raionul Nisporeni, deputatul PSRM Nicolae Pascaru a declarat că va veni și el cu un ajutor, astfel încît biserica să-i poată primi pe enoriași cît mai curînd.

„Am vizitat biserica din lemn, un lăcaș sfint deosebit, asigurîndu-mă în atașamentul localnicilor pentru religia creștină. Am promis de asemenea că voi interveni cu un suport pentru biserică”, a declarat Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

biserica , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.