Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4217 Vizualizări

Locuitorii din Dnestrovsc au acces la servicii medicale calitative


Cei peste 20 de mii de locuitori ai orașului Dnestrovsc, din stînga Nistrului, pot beneficia de servicii medicale de calitate. Acest lucru se datorează renovării policlinicii locale.

Renovarea policlinicii a fost posibilă grație finanțării din partea Uniunii Europene, în sumă de 140 de mii de euro. Instituția a fost construită în anii 1960, iar de atunci nu a fost niciodată renovată, din cauza aceasta, clădirea risca să fie închisă.

„Împreună cu ONU și partenerii noștri elvețieni, ne-am angajat să consolidăm și să modernizăm sectorul de îngrijire a sănătății de pe ambele maluri ale rîului Nistru și să stimulăm contactele dintre experți și schimbul de know-how între practicieni. Noi credem că acest schimb este esențial pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale, iar UE va sprijini intensificarea acestor legături pentru beneficiul pacienților de pe ambele maluri", a menționat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Acum policlinica, pe lîngă condițiile necesare medicilor pentru deservirea populației, aceasta este dotată cu frigidere pentru păstrarea vaccinurilor.

Inaugurarea a mai servit drept prilej pentru demararea unei campanii de conștientizare a importanței vaccinării în comunitate. OMS a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de imunizare și de asistență medicală perinatală în stînga Nistrului. „Serviciile de imunizare, fiind unele dintre cele mai cost-eficiente intervenții de sănătate publică și asistența medicală pentru mame și copii bazată pe dovezi, contribuie la crearea comunităților rezistente și la creșterea generațiilor sănătoase în viitor", a menționat coordonatorul de program în cadrul Biroului OMS în Republica Moldova Silviu Ciobanu.

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în perioada 2012-2015, trei instituții perinatale din stînga Nistrului au fost renovate, сinci au fost dotate cu echipament medical modern, iar personalul medical – instruit.

Cuvinte cheie:

sanatate , Transnistria , medicina

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioc-Maidan

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Citeşte mai departe