Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2015, 14:00 views 9502
În raionul Ştefan Vodă a fost dat în exploatare un drum nou
19 decembrie 2015, 14:00 views 9502

În raionul Ştefan Vodă a fost dat în exploatare un drum nou

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a anunţat ieri despre finalizarea lucrărilor de reparaţie capitală a drumului de acces din satul Cioburciu, raionul Ştefan Vodă, transmite MOLDPRES.

Reconstrucţia drumului din Cioburciu face parte din proiectul regional „Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităţilor din cursul inferior al rîului Nistru şi a celor din zona de stepă, încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea traseelor L-510 şi R-30 Ştefan Vodă - Talmaza".

Conform proiectului, a fost reparat capital un sector de drum cu lungimea de aproape trei kilometri. Lucrările din afara satului au fost executate în variantă albă, iar o porţiune din interiorul localităţii a fost dată în exploatare cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic.

Comisia de recepţie a constatat că lucrările au fost îndeplinite în conformitate cu cerinţele, însă rămîne nefinalizată asfaltarea trotuarelor. Aceasta a rămas să fie efectuată odată cu stabilirea condiţiilor meteorologice necesare, iar ADR Sud va verifica procesul.

Pentru reparaţia drumului de la Cioburciu s-au cheltuit aproximativ 7,5 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.