Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 februarie 2016, 15:47 views 9082
Jubileu dublu la biblioteca din Antonești (Foto)
16 februarie 2016, 15:47 views 9082

Jubileu dublu la biblioteca din Antonești (Foto)

Sărbătoare dublă la Biblioteca publică Antoneşti din raionul Ștefan Vodă. Recent, biblioteca a împlinit 60 de ani de la fondare și un anişor cu Novateca.

Asemenea altor instituţii culturale, biblioteca publică Antoneşti a suferit schimbări colosale de-a lungul acestor 60 de ani. Ea a fost transferată de la marginea satului în centru, mai aproape de şcoală şi de alte obiecte de menire socială. A fost mai mică, apoi şi-a lărgit sala, schimbându-şi aspectul de multe ori. Bibliotecarii instituţiei, deştepţi, iscusiţi, plini de răbdare şi înţelepciune, au oferit cele mai diverse servicii locuitorilor satului.

La acei 60 de ani ea este echipată cu tehnologii noi grație Programului National Novateca. Oaspeții prezenți la eveniment au primit în dar pliante despre trecutul și prezentul instituției care a promovat cartea și lectura mai mult de jumătate de secol. Într-o atmosferă degajată de sărbătoare sufletească au răsunat versuri și cîntece, istorii și amintiri.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , jubileu , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.