Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2016, 09:55 views 8020
Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă la Hănășenii-Noi (Foto, Video)
15 decembrie 2016, 09:55 views 8020

Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă la Hănășenii-Noi (Foto, Video)

La data de 11 decembrie 2016, în localitatea Hănăsenii–Noi, raionul Leova, s-a desfășurat Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă,, V-AM URA, V-AM TOT URA", potrivit unui comunicat publicat de Consiliul Raional Leova.

Acest Festival de iarnă este atractiv, bogat în repertoriu, grație colectivelor folclorice din localitățile raionului nostru, care descoperă și scot din anonimat tradiții și obiceiuri autohtone.

În cadrul festivalului și-au dat concursul colective folclorice a primăriilor din localitățile: Filipeni, Iargara, Tigheci, Sărata-Nouă, Sărățica –Nouă, Covurlui, Beștemac, Baiuș, Romanovca, Borogani, Cazangic, Tomai, Hănăsenii –Noi și colectivul folcloric – Casa Raională de Cultură Leova.

Cu un cuvînt de felicitare a venit dl. Ion Gudumac, președintele raionului Leova, ne-a urat ca în anul care vine să avem parte de bine, să avem belșug în toate, dragoste și sănătate. A menționat că tradițiile și obiceiurile noastre sînt mai deosebite față de celelalte popoare și că ar fi bine ca acestea să fie păstrate de la o generație la alta.

Cu o prestație artistică deosebită și prezentare excelentă a obiceiurilor și tradițiilor de iarnă în cadrul festivalului s-au evidențiat colectivele folclorice din localitățile Filipeni, Borogani, Covurlui, care, în final, s-au plasat pe Locul I.

Premiul II s-a decernat colectivelor din localitățile Hănăsenii–Noi, Baiuș, Beștemac, Cazangic, iar diplome de gradul lII au fost înmînate colectivelor folclorice din Romanovca, Sărata –Nouă, Tigheci și colectivului Casei Raionale de Cultură Leova.

Sponsorii festivalului au fost: Consiliul Raional Leova și,, Modernconstruct" S.R.L, director Mahu Sergiu. Deasemenea mulţumiri primarului Hănăsenii–Noi – d.Nicolae Popa, d. Lisevici Vasile directorului Căminului Cultural din localitate pentru o colaborare fructuoasă, grație cărora a fost posibilă organizarea și desfășurarea festivalului.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , tradiții , Obicei , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.