Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 aprilie 2020, 10:45 views 4368
De ce Turcia are nevoie de deschiderea unui consulat la Comrat?
22 aprilie 2020, 10:45 views 4368

De ce Turcia are nevoie de deschiderea unui consulat la Comrat?

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întîlnit cu Consulul Republicii Turcia la Comrat, Hasan Akdogan, care a fost numit în această funcție în martie 2020.

Șeful autonomiei l-a salutat pe diplomat, menționînd importanța deosebită a deschiderii în capitala Găgăuziei a unui Consulat al Republicii Turcia.

Bașcanul a subliniat deschiderea autorităților autonomiei spre cooperare și și-a exprimat încrederea că deschiderea unui consulat la Comrat va da un impuls suplimentar dezvoltării relațiilor frățești între poporul găgăuz și turc, transmite gagauzia.md.

Consulul Turciei, Hasan Akdogan, în cadrul discuției cu bașcanul, a menționat că consulatul va fi deschis oficial după finalizarea lucrărilor de reparație în clădire, unde va fi amplasată reprezentanța misiunii diplomatice.

La ceremonia de deschidere a consulatului se așteaptă participarea ministrului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavușoğlu. În cadrul întrevederii, bașcanul și consulul au pus în discuție și o serie de subiecte curente care vizează etapele de realizare a proiectelor turcești pe teritoriul Găgăuziei.

Hasan Akdogan, în perioada 2010-2015, a deținut funcția de prim secretar al Ambasadei Turciei în România. În anul 2017 a fost numit viceconsul general al Turciei în orașul Constanța. La momentul numirii în funcția de consul al Turciei la Comrat, Hasan Akdogan activa în calitate de asistent al Consulului General al Turciei la Constanța.

Experții se întreabă de ce Turcia are nevoie de consulate în această regiune a țării și ce alte interese nu a realizat în regiune prin intermediul Ambasadei Turciei la Chișinău.

Sursa: gagauzia.md

Cuvinte cheie:

consulat , Turcia , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.