Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 decembrie 2018, 15:40 views 11139
Locuitorii Comratului, împotriva redenumirii străzii Lenin
03 decembrie 2018, 15:40 views 11139

Locuitorii Comratului, împotriva redenumirii străzii Lenin

Mai multe grupuri de inițiativă din municipiul Comrat au început colectarea semnăturilor împotriva schimbării denumirii străzii principale din Lenin în Stepan Topal - primul bașcan al UTA Găgăuzia.

Despre aceasta a declarat pentru gagauzinfo.md, consilierul PCRM, Ana Bratunova, care a precizat că prin această petiție este solicitată și demisia președintelui consiliului municipal Comrat, precum și consilierilor care au adoptat decizia privind redenumirea străzii.

„Locuitorii municipiului Comrat susțin păstrarea memoriei lui Stepan Topal, însă sînt împotriva decomunizării după scenariul ucrainean", a menționat consilierul PCRM.

Grupurile de inițiativă planifică să aibă o întrevedere cu primarul Comratului, Serghei Anastasov, pentru a discuta despre acest subiect.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

Comrat , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.