Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2017, 12:15 views 7011
La Comrat se va construi Casa regională de creaţie pentru copii (Foto)
13 octombrie 2017, 12:15 views 7011

La Comrat se va construi Casa regională de creaţie pentru copii (Foto)

La Comrat a fost pusă piatra simbolică de temelie a Casei regionale de creaţie pentru copii, ce se va construi cu susţinerea autorităţilor din Turcia.

Înţelegerea cu privire la acest proiect a fost stabilită acum două luni, în cadrul vizitei başcanului Irina Vlah în oraşul Altındağ, care face parte din municipalitatea Istanbul. Autorităţile din această localitate au oferit proiectul edificiului şi vor finanţa lucrările de construcţie.

Veysel Tiryaki, primarul oraşului Altındağ, a relevat că după un proiect similar în localitatea pe care o conduce a fost deja construită o clădire. „Împreună cu başcanul UTA Gagauz-Yeri am vizitat acest sediu şi am arătat ce condiţii planificăm să creăm tinerilor din Comrat. Avem un scop comun – să susţinem tinerii ca să se poată dezvolta în condiţii optime", a menţionat Veysel Tiryaki, citat de gagauzinfo.md.

La rândul său, ambasadorul Turciei în R. Moldova, Hulusi Kılıç, a subliniat că primarul oraşului Altındağ este bine cunoscut în Turcia drept un bun gospodar, care ştie să ducă până la capăt lucrurile începute. „În acelaşi timp, Ambasada Turciei în R. Moldova va oferi ajutorul necesar şi va susţine această construcţie", a dat asigurări diplomatul turc.

Potrivit guvernatorului autonomiei găgăuze, Irina Vlah, lucrările se desfăşoară dinamic, fapt pentru care a mulţumit partenerilor din Turcia. „O lună în urmă puţini cine credeau că acest proiect va începe atât de operativ, însă astăzi putem urmări cum se pune fundamentul. Pînă la iarnă clădirea va fi ridicată, iar către vizita Preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizăm ca acesta, dar şi alte proiecte, finanţate de partenerii turci, să fie finalizate", a spus başcanul.

Conform unor informaţii, Recep Tayyip Erdoğan ar putea efectua o vizită în Republica Moldova în primăvara anului 2018.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Comrat , construcție , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.