Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2017, 14:45 views 9026
La Festivalul de Dans din Serbia moldovenii au luat primul loc (Foto)
28 aprilie 2017, 14:45 views 9026

La Festivalul de Dans din Serbia moldovenii au luat primul loc (Foto)

La Festivalul Internațional de Dans din Serbia formația Mili-Dance din municipiul Comrat a ocupat primul loc la categoria „Formation" în stil Hip-Hop.

Festivalul Internațional de Dansuri al Copiilor s-a desfășurat în Serbia de pe 13 pînă pe 18 aprilie. Dansul din categoria „Formation" în stil Hip-Hop a fost prezentat de șapte țări. Moldova la această categorie a fost reprezentată de trupa de dans Mili-Dance din municipiul Comrat.

„Trupa Mili-Dance a fost creată relativ nu de mult, dar deja a cîștigat primul loc la una din categorii", a povestit portalului de știri Gagauzinfo.MD coregraful de dansuri moderne a trupei Mili-Dance Marina Milingher.

„La acest festival au evoluat fetele noastre din grupa mare, de la 12 la 17 ani. Acesta este primul nostru festival internațional, primul premiu și primul loc întîi. Acest eveniment a devenit pentru noi un stimulent bun, pentru a ne dezvolta și a evolua la alte concursuri și pe scene internaționale. Copiii din diferite țări într-adevăr sînt energici, știu să danseze, ne pot arăta ceva nou, dar și noi avem ce să le demonstrăm, respectiv", a spus Marina Milingher.

De asemenea, la același festival grupa mică a colectivului de dansuri „Kadînja" a ocupat toate cele trei locuri întîi. Dansatorii găgăuzi au fost cei mai buni și la nominalizarea „Cel mai bun dans cu subiect tematic", „Cel mai bun dansator al Festivalului" și „Simpatia publicului".

Sursa: gagauzinfo.md

Cuvinte cheie:

Serbia , Dansuri , Comrat , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1565
Populația:
1362 locuitori

Căţeleni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Căţeleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 53 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul Cățeleni a fost menționat documentar în anul 1565.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.