Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2016, 09:40 views 7091
Ziua Vinului la Comrat
06 noiembrie 2016, 09:40 views 7091

Ziua Vinului la Comrat

Producătorii de vin din sudul țării îşi vor prezenta roadele muncii astăzi, 6 noiembrie, la Comrat, unde va fi marcată Ziua Vinului. Evenimentul este organizat cu scopul de a promova cultura și tradițiilor găgăuzilor și va include un concert cu participarea artiștilor din ţară, dar şi din Federația Rusă, Turcia și Tatarstan, transmite IPN cu referire la pagina gagauzinfo.md.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să guste din vinul și din mâncărurile tradiționale ale regiunii. De asemenea, vor participa la o horă națională. Agenda evenimentului mai include demonstraţii ale procesului de producere a vinului de casă, prezentări ale bucatelor tradiționale. Cei mai buni vinificatori din sudul țării vor fi nominalizați la 13 categorii de premii.

Evenimentul Gagauz Sarap Yortusu-2016 se desfășoară cu susținerea Oficiului Național al Viei și Vinului, sub egida brandului național „Vinul Moldovei. O legendă vie"

Evenimentul va avea loc pe piața centrală din orașul Comrat și va începe la ora 11.00.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Comrat , sarbatoare , Ziua vinului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.