Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 mai 2016, 12:00 views 6318
Municipiul Comrat va rămîne fără apă şi gaze, timp de o săptămînă
16 mai 2016, 12:00 views 6318

Municipiul Comrat va rămîne fără apă şi gaze, timp de o săptămînă

Companiile „Comrat-gaz" şi „Su-Canal" au anunţat că în perioada 16-22 mai vor desfăşura lucrări de profilaxie a reţelelor. Astfel, timp de o săptămînă, în oraş vor fi sistate serviciile de asigurare cu apă, iar pe teritoriul raionului Comrat – şi cele de aprovizionare cu gaze.

Directorul principalului furnizor de apă la Comrat „Su-Canal", Vera Gagauz, a informat că este vorba de un şir de lucrări planice. „Curăţarea şi dezinfectarea apeductului este un lucru necesar. Înţelegem că oamenii vor avea incomodităţi, dar îi rugăm să rabde. În această perioadă vom asigura cu apă toate instituţiile de menire socială din oraş", a subliniat şeful întreprinderii, citată de gagauzinfo.md.

Totodată, Vera Gagauz a atenţionat că după ce va fi reluată livrarea de apă, cîteva zile aceasta nu va fi bună pentru consum, de aceea populaţia urmează să evite utilizarea acesteia în alimentaţie, inclusiv a animalelor.

Anterior şi administraţia întreprinderii „Comrat-gaz" a anunţat că pe parcursul săptămînii viitoare va fi stopată livrarea de gaze în toate localităţile raionului, cu excepţia satului Avdarma.

„Sînt nişte măsuri obligatorii. Planificăm ca asigurarea cu gaze să fie reluată pe 20 mai. În acelaşi timp, rugăm locuitorii raionului să închidă luni dimineaţa toate robinetele de la contoare şi alte aparate de gaze din casă", a relevat Anna Bejenari, directorul filialei „Comrat-gaz".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Comrat , gaz , apa , deconectare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.