Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2015, 15:41 views 9297
Oraşul Comrat a devenit mai verde şi mai curat
27 octombrie 2015, 15:41 views 9297

Oraşul Comrat a devenit mai verde şi mai curat

Oraşul Comrat a devenit mai verde şi mai curat. Mai mulţi voluntari de la o organizaţie de mediu din Chişinău s-au mobilizat aici în cadrul unei acţiuni de înverzire a plaiului. Tinerii au fost susţinuţi şi de administraţia municipală, iar mai mulţi angajaţi de la Primărie au venit personal să le dea o mână de ajutor.

Înarmați cu mături, lopeți și saci pentru gunoi, voluntarii au adunat resturile menajere, pungile de plastic şi hârtiile aruncate în preajma lacului din Comrat. După ce au curățat terenul, tinerii au plantat copaci.

„Vom veni neapărat să vedem dacă arborii pe care i-am sădit s-au prins. În locul celor celor care se vor usca, vom planta alţi copaci", spune Veaceslav Cerneavschi, voluntar.

„Anul trecut, aici au fost sădiți peste 100 de arbori, însă, din păcate, nu toți s-au prins. Intenţionăm să plantăm alţii în loc, însă tinerii ne-au luat-o înainte. Vom continua aceste acțiuni de înverzire a orașului și a țării în întregime", afirmă Gheorghe Monastîrlî, şeful Serviciului Situaţii Excepţionale.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Primăria municipiului Comrat.

„Această acțiune este pentru noi un cadou, dar şi un bun exemplu pentru locuitorii orașului nostru, nu doar să taie arborii, dar şi să planteze alţii şi să-i îngrijească pe cei existenţi", susține Serghei Anastasov, primar, municipiul Comrat.

Organizația ecologică MEGA a ajuns pentru prima dată la Comrat. Anterior, voluntarii au organizat acţiuni similare în Chişinău şi intenţionează să ajungă şi în alte localităţi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Comrat , ecologie , plante , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.