Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 octombrie 2015, 16:22 views 7174
Pentru prima dată sezonul de încălzire nu poate fi început din cauza datoriilor (Video)
20 octombrie 2015, 16:22 views 7174

Pentru prima dată sezonul de încălzire nu poate fi început din cauza datoriilor (Video)

Pentru prima dată sezonul de încălzire nu poate fi început la Comrat din cauza datoriilor unei serii de întreprinderi bugetare care constituie, per total, circa 800 de mii de lei. Aceasta a fost declarația făcută la TV publică a Găgăuziei de către șeful Serviciului Municipal al Rețelelor de Termoficare al orașului Comrat, Vadim Barbăneagră.

Potrivit spuselor lui, conform indicatorilor tehnici "încălzire poate fi pornită și mîine", problema constă în faptul că "unele dintre instituțiile bugetare au datorii pentru energia termică prestată".

"Această problemă s-a iscat încă de la sfîrșitul sezonului și durează pînă la începerea următorului. La ziua de azi avem acumulate datorii față de furnizorii de gaze de aproximativ 250 de mii de lei. Iar consumatorii noștri au datorii de circa 800 de mii de lei", a spus Barbăneagră.

Întreprinderea Rețelelor de Termoficare a semnat acordul cu "Moldovagaz", în care este stipulat că pînă în septembrie anul curent își va achita datoria pentru gazul consumat.

Însă nu toți utilizatorii către acest moment și-au achitat datoriile față de întreprinderea municipală. Din cauza datoriilor mari ale spitalului raional, suma cărora este de aproximativ 700 mii lei, căldura în oraș nu va fi livrată, comunică portalul de știri Gagauzinfo.MD.

"Programul de rambursare a datoriei nu a fost îndeplinit. Și atît timp cît nu ne vom achita datoria sută la sută nu vom primi gaz. Reiese că un consumator a pus în pericol începerea sezonului de încălzire în întregul oraș. În cazul în care spitalul raional în următoarele 10 zile nu-și va achita datoria, atunci ne vom confrunta pentru prima dată cu faptul că nu putem începe sezonul de încălzire din cauza datoriilor", a subliniat Vadim Barbăneagră.

Totodată, el a menționat că din cauza datoriilor mari, compania nu a putut să achiziționeze materiale pentru operațiunile de avarie, precum și să le plătească salariile lucrătorilor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.