Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 decembrie 2013, 11:11 views 11985
16 decembrie 2013, 11:11 views 11985

Miting la Comrat



Mai mulţi locuitori din Găgăuzia cer conducerii autonomiei să asigure desfăşurarea celor două plebiscite, decise de Adunarea Populară: unul privind statutul amînat al Găgăuziei şi celălalt cu privire la politica externă a Republicii Moldova. Başcanul Mihail Formuzal nu a dat, deocamdată, niciun răspuns.

„Acest lucru este necesar, am creat propria noastră autonomie, iar acum altcineva va decide pentru ea. Găgăuzia trebuie să facă o alegere. Voi participa neapărat la referendum şi cred că lucrul ăsta îl vor face toţi", este de părere Constantin Gherasimov, participant la miting.

„Noi am venit să spunem „nu" procesului de românizare a Moldovei, UE. Am venit să spunem „da" Uniunii Vamale, autonomiei noastre, pentru o Moldovă prosperă şi integră", susține Maria Cuzneţova, pensionară din Comrat.

La mitingul de la Comrat, liderul mişcării „Noua Găgăuzie", Nicolai Dudoglo, a chemat toate forţele politice din autonomie să susţină hotărîrea Adunării Populare privind desfăşurarea celor două plebiscite pe 2 februarie 2014.

Pe 4 decembrie, instanţa de judecată a suspendat hotărîrea Legislativului de la Comrat, pe motiv că deputaţii nu au indicat sursele financiare pentru organizarea acestor acțiuni. Başcanul Mihail Formuzal nu a dat niciun răspuns oamenilor şi nici nu a comentat decizia instanţei de judecată. Problema finanţării plebiscitelor va fi discutată de Adunarea Populară pe 17 decembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

miting , Comrat , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
768 locuitori

Chircani este un sat din cadrul comunei Cucoara, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cahul și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 768 de oameni. Satul Chircani a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.