Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 ianuarie 2020, 17:00 views 2717
O groapă de gunoi neautorizată se extinde și poluează aerul și apele la Suruceni
31 ianuarie 2020, 17:00 views 2717

O groapă de gunoi neautorizată se extinde și poluează aerul și apele la Suruceni

O groapă de gunoi neautorizată de la marginea satului Suruceni trezește îngrijorarea localnicilor. De la un an la altul, aceasta se extinde și poluează aerul și apele.

Numărul oamenilor care suferă de infecții respiratorii este în creștere, afirmă medicii. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții, iar reprezentanții ministerului responsabil dau asigurări că vor merge la fața locului, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Oamenii sînt extrem de îngrijorați, iar unii au și soluții. Din cauza gunoiștei, numărul localnicilor care suferă de infecții respiratorii este în creștere, spun medicii.

Și Mișcarea Ecologistă din Moldova s-a implicat în acest caz.

Problema este veche, dar soluțiile au întîrziat să apară. Actualul primar își dorește să identifice un teren departe de casele oamenilor, unde să fie depozitate deșeurile.

Cu o problemă similară se confruntă și Dănceni. Una dintre soluții este să fie creată o groapă de gunoi autorizată comună pentru cele două localități.

Contactați telefonic, reprezentanții Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au spus că Inspectoratul Ecologic de Stat va efectua o vizită la fața locului în timpul apropiat.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Gunoiște , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.