Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2381 Vizualizări

În Găgăuzia s-a majorat indemnizaţiile unice la naştere


Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au majorat de două ori indemnizaţiile unice regionale achitate la naşterea unui copil. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către executivul autonomiei.

Potrivit hotărîrii administraţiei autonomiei găgăuze, începând cu 1 ianuarie 2018, la naşterea primului copil se va plăti o mie de lei, iar pentru al doilea şi următorii – câte 1500 de lei.

Totodată, executivul de la Comrat a decis să achite câte 20 de mii de lei familiilor în care se vor naşte gemeni. Părinţii care vor aduce pe lume tripleţi, vor beneficia din bugetul autonomiei de 50 de mii de lei, indică gagauzinfo.md.

Anterior, indemnizaţiile unice regionale constituiau 400 de lei pentru primul copil, iar pentru al doilea şi următorii – cîte 600 de lei. Astfel de indemnizaţii au început să fie achitate din anul trecut, conform unei decizii a başcanului.

Indemnizaţiile naţionale la naşterea unui copil sunt de 5100 de lei. Lăuzele din UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia atât de plăţile naţionale, cît şi de cele regionale.

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , indemnizatii , nastere

Localităţile Moldovei şi diasporei

Frumuşica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe