Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2014, 11:08 Cîntecul de autor views 14071
Podul feroviar transfrontalier de la Cantemir ar putea fi modernizat
Foto: trm.md
14 iulie 2014, 11:08 Cîntecul de autor views 14071

Podul feroviar transfrontalier de la Cantemir ar putea fi modernizat

Autorităţile de la Chişinău, dar şi cele de la Bucureşti şi-au propus să refacă din podul feroviar de la Cantemir, un punct de trecere mixt, aşa încît vor fi păstrate şinele pentru tren, dar va mai fi construit şi carosabil pentru automobile. Comisia de expertiză va fi cea care va da start lucrărilor, cînd însă se va întîmpla, autorităţile nu ştiu, relatează Mesager.

Podul de la Cantemir, la sfîrşit de reconstrucţie va fi o scurtătură pentru cei din zonă care vor să ajungă la Bucureşti, dar le va oferi şi o mai mare posibilitate de a călători atît cu trenul, cît şi cu maşina personală.

„Eu cred că aici va fi o mare impulsionare în dezvoltarea economică în teritoriu pentru că traseul pînă la București s-ar micșora cu circa 80 de km într-o direcție, va fi o descărcare a vămii Albița, unde sunt rînduri interminabile mai ales vara", spune preşedintele raionului Cantemir, Andrei Malaşevschi.

Podul de pe traseul Cantemir-Fălciu ar putea scăpa de rugina adunată de 40 ani. Autorităţile române şi cele din Republica Moldova vor să facă din acest pod feroviar un adevărat punct de trecere a frontierei, bine amenajat, cu carosabil accesibil pentru maşini și camioane. Deocamdată, însă, lucrurile sunt la nivel de idee. Asupra acestui proiect urmează să se expună o comisie de expertiză.

„Este posibila realizarea unei soluții tehnice pentru a se trece cu autovehiculele, mai rămîne să stabilim dacă va fi pînă la 3,5 tone sau pînă la 7,5 tone. Cînd se va întîmpla asta mi-e greu să vă spun. O să discut și cu colegii mei de la calea ferată pentru a găsi o soluție rapidă, pentru asta o să avem nevoie și de o solicitare fermă din partea raionului (n.r. Cantemir)", afirmă Iulian Matache, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, România.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pod , calea ferata , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.