Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3932 Vizualizări

Aglomeraţie la punctul vamal Leuşeni-Albiţa


Moldovenii care doresc să călătorească în România, prin punctul vamal Leuşeni-Albiţa, trebuie să ţină cont de intensificarea controalelor. Astfel, traficul rutier în Vama Albiţa s-a aglomerat, în ultimele zile, odată cu înăsprirea controalelor, ceea ce a condus la creşterea semnificativă a timpilor de aşteptare pentru cei care intră în România, oamenii fiind nevoiţi să stea la rând cel puţin o oră, scrie Mediafax.

Chiar dacă valorile de trafic sunt unele obişnuite, numărul de maşini care aşteaptă la rând a crescut semnificativ, în condiţiile în care controlul documentelor şi al autoturismelor s-a înăsprit. Astfel, cei care intră în ţară din Republica Moldova trebuie să aştepte la rând minimum o oră, faţă de câteva minute cum se întâmpla, cel puţin pentru cetăţenii din state membre ale UE, până în urmă cu câteva zile, potrivit sursei.

„Practic, nu mai există artere de control cu prioritate. Toţi cei care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa sunt supuşi unui control amănunţit, atât asupra documentelor, cât şi asupra bagajelor, fiind verificaţi în toate bazele de date pentru a se vedea dacă nu există alerte pe numele lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, Irina Mirică.

Pe lângă înăsprirea controalelor, STPF Vaslui a decis suplimentarea personalului în Vama Albiţa, totodată înfiinţându-se încă o cabină suplimentară pentru poliţiştii de frontieră.

„Pe lângă suplimentarea de personal în punctul de trecere al frontierei, sunt constituite rezerve de control pregătite să intervină dacă situaţia o impune. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranţa noastră, a tuturor", susţine Irina Mirică.

Conform acesteia, măsurile suplimentare de control se vor menţine, cel puţin deocamdată, pe o perioadă de trei luni.

Statele membre au decis implementarea imediată a măsurilor sistematice de control la frontierele externe ale Uniunii Europene, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de libertatea de circulaţie, anunţă Consiliul UE pentru Afaceri Interne, într-un comunicat oficial.

„În plus, pe baza identificării necesităţilor urgente şi posibilelor soluţii care vor fi comunicate de Comisia Europeană până la sfârşitul anului 2015, vor fi suplimentate, din martie 2016, controalele la frontierele Spaţiului Schengen, prin consultarea bazelor de date ale Interpol", precizează instituţia.

Cuvinte cheie:

vama , control , securitate

Comentarii

 (1)
  • #1 xiaojun
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Calfa Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1956
Populația:
197 locuitori

Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.

Citeşte mai departe