Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2019, 16:40 Muzica rock views 13001
Un băiat de 6 ani din Transnistria a bătut recordul la flotări (Video)
16 ianuarie 2019, 16:40 Muzica rock views 13001

Un băiat de 6 ani din Transnistria a bătut recordul la flotări (Video)

Micul tiraspolean Iaroslav Teknedjan, a stabilit un record la flotări pentru vîrsta sa.

Iaroslav încă nu pronunţă corect sunetul „re", totuşi în cei 6 ani ai săi el deja a reuşit să facă 500 de flotări, în timp ce o persoană obișnuită poate executa acest exerciţiu de cel mult 15-20 de ori, iar un atlet – de 150-200 de ori. Pentru stabilirea recordului a avut nevoie de 23 de minute.

Videoclipul cu flotările executate de copil, realizat de tatăl acestuia, l-a făcut pe Iaroslav vestit în Internet. Băiatul practică judo timp de doi ani și îl plac sporturile de forţă.

- Am mers la judo de la vîrsta de patru ani și astăzi voi face flotări. Nimeni nu mă forțează, vreau să fac flotări. Ieri mi-am bătut propriul meu record, făcînd cu 100 de mişcări mai mult", a spus Iaroslav pentru tsv.md.

Acasă, Iaroslav mereu face flotări, îşi antrenează muşchii abdominali şi face exerciţii la bară. Tata și antrenorul clubului sînt cei care l-au pasionat de sport.

„Copiii sînt un pic obosiţi de lupte, de aceea am inclus elemente de antrenament de forță", spune antrenorul lui Iaroslav de la clubul sportiv „Tori", Evgeni Osadcii.

În Rusia, preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a prezentat un Mercedes alb unui băiat de cinci ani pe nume Musa Khanarikov, care a reuşit o performanţă de mai mult de patru mii de flotări. Pentru 4105 de flotări copilul a avut nevoie de 2 ore și 26 de minute.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

record , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
8 locuitori

Elenovca este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 197 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Elenovca a fost înființat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.