Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 aprilie 2018, 14:10 Muzica rock views 8793
Anunț important al autorităților în problema accesului la terenurile din stînga Nistrului
23 aprilie 2018, 14:10 Muzica rock views 8793

Anunț important al autorităților în problema accesului la terenurile din stînga Nistrului

Ca rezultat al eforturilor Guvernului Republicii Moldova în cadrul negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, s-a reușit restabilirea accesului la loturile de pămînt care aparțin proprietarilor din raionul Dubăsari.

Astfel, a fost obținut în premieră accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole pentru un termen de 20 de ani, cu începerea utilizării din 1 august 2018 și eliberarea certificatelor în perioada imediat următoare.

Rezultatele acțiunilor Guvernului au fost comunicate luni, 23 aprilie curent, în cadrul întrevederii dintre reprezentanții Biroului politici de reintegrare și administrațiile publice locale din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, precum și agenții economici din raionul Dubăsari.

Menționăm că din anul 2014 proprietarii nu au mai avut acces la terenurile vizate, iar pînă atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.

Guvernul Republicii Moldova rămîne angajat în demersuri care să ducă la rezultate concrete pentru cetățenii moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , Anunţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.