Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 august 2017, 09:31 Muzica rock views 4636
Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans
17 august 2017, 09:31 Muzica rock views 4636

Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans

Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans, cu condiția să dețină un cont în bancă și să facă o cerere în acest sens la filiala băncii respective. Potrivit presei din regiune, o decizie comună în acest sens a fost semnată între banca „Sberbank" și Fondul unic de asigurări sociale al regiunii transnistrene.

Reprezentantul băncii, Alexei Kocetov a menționat că banii vor fi acordați din fondul de pensii existent, în baza listelor lunare depuse de pensionari, după care banii vor fi transferați în conturile persoanelor concrete.

Acesta a precizat că, în prezent, filialele „Sberbank" din regiunea transnistreană dispun de suficiente posibilităţi pentru a acorda pensia în avans, la solicitare, din sursele băncii, cu recuperarea ulterioară a acestora din fondurile specializate ale regiunii.

De asemenea, pensionarii pot primi banii cu ajutorul cardurilor bancare, care sunt oferite gratuit.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pensie , Transnistria , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
1397 locuitori

Fîntîniţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte satul Fîntîniţa și stația de cale ferată Ghizdita. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Drochia și la 194 km de Chișinău. Satul Fîntînița a fost menționat documentar în anul 1585.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.