Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5311 Vizualizări

Femei din 17 sate au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor


Mai multe femei din localitățile rurale sînt susţinute de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată să-și dezvolate o afacere. Astfel, recent, acestea au primit cecurile de grant, în mărime de aproximativ cinci mii de dolari, la o ceremonie organizată în cadrul Expoziţiei Farmer 2015, unde circa 40 de antreprenori şi-au expus bunurile pe care le produc la un stand comun, cu genericul „Afacere frumoasă la tine acasă".

Beneficiarele de granturi deţin sau urmează să iniţieze afaceri în domeniul apiculturii, zootehniei, de prelucrare a produselor alimentare, horticulturii, florăritului, meşteşugăritului, confecţiilor, prestare de servicii etc.

Printre acestea este și Liubov Zară din satul Ciuciuleni, raionul Hînceşti, mamă a cinci copii. Aceasta intenţionează să înceapă dezvoltarea unei ferme de nutrii şi iepuri. „De mult timp îmi doresc să încep o afacere care să-mi permită să stau lângă copii şi să le ofer un viitor asigurat. Din păcate, aveam nevoie de ceva investiţii pentru a începe această activitate. Nutriile sunt o specie de rozătoare puţin capricioasă, iar cererea pentru carnea şi blana acestora este în creştere pe piaţa din Moldova. Astfel că sînt sigură de reuşita afacerii", a spus femeia.

Antreprenoarele vor beneficia de asistenţa Programului timp de un an pentru a implementa cu succes planurile de afaceri.

Cuvinte cheie:

femei , grant , sat , business

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mălăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
743 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Gălăşeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 743 de oameni. Satul Mălăești a fost menționat documentar în anul 1600.

Citeşte mai departe