Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3797 Vizualizări

A fost dat start concursului național “Cel mai bun maistru-instructor”


La Școala Profesională din orașul Căușeni a început concursul național al maiștrilor-instructori la meseriile Electrogazo-sudor (prelucrarea metalelor) și Tâmplar-dulgher (prelucrarea lemnului). Concursul se va desfășura în două probe, teoretică și practică și va dura 4 zile, în perioada 14 - 17 martie.

Astfel, proba teoretică se va axa pe gândirea critică și creativă, studiul materialelor, calcule de specialitate, desenul tehnic și altele. Lucrul practic va fi apreciat în funcție de respectarea consecutivității pașilor de realizare a sarcinii de muncă, respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, utilizarea corectă și conform destinației a utilajului și instrumentelor de lucru.

În total la concurs participă peste 40 de maiștri-instructori. Participanții vor fi apreciați cu diplome din partea Ministerului Educației, iar finaliștii vor primi premii bănești în valoare de până la 5.000 de lei din partea organizatorilor.

Concursul "Cel mai bun maistru-instructor" se desfășoară în premieră în Moldova cu scopul de a spori prestigiul profesiei de maistru-instructor și a stimula calitatea și motivația cadrelor didactice în învățământul profesional-tehnic. Concursul este organizat de Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului-parteneriat de instruire a meșteșugarilor Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg, Fundația LED și Proiectul UE „Asistență tehnică pentru domeniul învățământ și formare profesională în R.Moldova".

Cuvinte cheie:

concurs , Căușeni , meșter

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soltăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Citeşte mai departe