Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2016, 15:32 Muzica jazz views 8934
Pîine cu un leu la Căușeni
27 ianuarie 2016, 15:32 Muzica jazz views 8934

Pîine cu un leu la Căușeni

Veste bună pentru pensionarii din Căușeni. Până în luna februarie curent pe rafturile magazinelor din Căuşeni va apărea pîine socială.

Peste 700 de bătrîni din oraş vor avea posibiliotatea să cumpere pîine cu un leu şi nu cu 4-5 cât este în prezent, transmite Studio-L.

„Pîinea va fi de jumătate de kilogram, iar beneficiarii vor fi bătrânii de la 75 de ani în sus. Dacă vom avea posibilitate și prețurile ne vor conveni ne vom gândi să oferim de la 70 de ani," spune primarul orașului Grigore Repeșciuc.

Iniţiativa vine din partea primăriei oraşului care a alocat în acest scop peste 200 de mii de lei pentru acoperirea integrală a costurilor.

Primarul a iniţiat consultări publice în acest sens şi chiar a desfăşurat lucitaţie cu privire la desemnarea agentului economic care va coace şi va distribui pîinea celor nevoiaşi.

Oamenii salută decizia primarului și spun că va fi un plus foarte mare pentru bătrâneii cu pensii mizere.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

pîine , preţ , leu

Comentarii

 (1)
  • #1 guguca Răspunde Citează selecţia
    ну во первых это будет 2 раза в неделю..а пенсионеров у нас за 75 человек300.так что пишите нормально а не бред.и всем известно кто выиграл тендер и откуда деньги на все это.у нас берет и нам же отдает..добрый дядя
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.