Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2020, 15:00 Moldova în secolul al XX-lea views 4806
Spitalul din Cărpineni, Hîncești, închis
25 martie 2020, 15:00 Moldova în secolul al XX-lea views 4806

Spitalul din Cărpineni, Hîncești, închis

Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hîncești, a fost plasat în carantină din motiv că o pacientă din satul Bălceana nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Despre acest lucru a anunțat Primăria localității.

„Anunț de ultimă oră! Spitalul Cărpineni închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sînt cu statut de „contacți" în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!" a anunțat Primăria satului Cărpineni, scrie zdg.md.

Pînă acum, potrivit autorităților, în total au fost testate 1111 persoane. La această ora, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în R. Moldova rămîne neschimbat – 125 de cazuri confirmate.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, urmează să fie investigate alte 116 persoane cu suspecții de infecție cu noul coronavirus.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

carantina , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.