Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 582 Vizualizări

Spitalul din Cărpineni, Hîncești, închis


Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hîncești, a fost plasat în carantină din motiv că o pacientă din satul Bălceana nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Despre acest lucru a anunțat Primăria localității.

„Anunț de ultimă oră! Spitalul Cărpineni închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sînt cu statut de „contacți" în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!" a anunțat Primăria satului Cărpineni, scrie zdg.md.

Pînă acum, potrivit autorităților, în total au fost testate 1111 persoane. La această ora, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în R. Moldova rămîne neschimbat – 125 de cazuri confirmate.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, urmează să fie investigate alte 116 persoane cu suspecții de infecție cu noul coronavirus.

Cuvinte cheie:

carantina , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Citeşte mai departe