Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3367 Vizualizări

Un focar de pestă porcină a fost confirmat la Cărpineni


Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în satul Cărpineni, raionul Hînceşti. Anunţul a fost făcut de un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din raion.

La faţa locului a mers o echipă de inspectori veterinari, care urmează să lichideze focarul prin dezinfecții şi deratizări acolo unde au fost ţinuţi porcii afectaţi. Potrivit portalului regional.md, în localitate a fost instituită carantină.

De asemenea, au fost create două filtre de control la intrarea și ieșirea din sat. În perioada carantinei, oamenii pot sacrifica porcii doar în prezența medicului veterinar, însă este interzisă comercializarea cărnii de porc pe teritoriul comunei și scoaterea ei de pe teritoriul localității.

Pe parcursul acestui an, focare de pestă porcină au mai fost înregistrate în raioanele Soroca, Edineţ şi Donduşeni.

Cuvinte cheie:

Hînceşti , pesta porcină

Comentarii

 (2)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!
  • #1 xiaoke
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Comrat

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Citeşte mai departe