Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2311 Vizualizări

Un focar de pestă porcină a fost confirmat la Cărpineni


Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în satul Cărpineni, raionul Hînceşti. Anunţul a fost făcut de un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din raion.

La faţa locului a mers o echipă de inspectori veterinari, care urmează să lichideze focarul prin dezinfecții şi deratizări acolo unde au fost ţinuţi porcii afectaţi. Potrivit portalului regional.md, în localitate a fost instituită carantină.

De asemenea, au fost create două filtre de control la intrarea și ieșirea din sat. În perioada carantinei, oamenii pot sacrifica porcii doar în prezența medicului veterinar, însă este interzisă comercializarea cărnii de porc pe teritoriul comunei și scoaterea ei de pe teritoriul localității.

Pe parcursul acestui an, focare de pestă porcină au mai fost înregistrate în raioanele Soroca, Edineţ şi Donduşeni.

Cuvinte cheie:

Hînceşti , pesta porcină

Comentarii

 (2)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!
  • #1 xiaoke
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnogorca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Citeşte mai departe