Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2015, 16:28 Muzica uşoară views 10887
Pasiunea moldovencei din Călărași care readuce zîmbetul pe față (Foto)
17 iulie 2015, 16:28 Muzica uşoară views 10887

Pasiunea moldovencei din Călărași care readuce zîmbetul pe față (Foto)

La Călărași există o colecție impresionantă de cărți poștale. Aceasta îi aparține Cristinei care colecţionează cărţi poştale de la vîrsta de 13 ani. Totul a început cînd bunicul i-a dăruit Cristinei o carte poştală de mai multe decenii. Mai exact din 1926.

Pasiunea Cristinei de a colecționa cărți poștale nu cunoaște limite temporale sau geografice. Are în colecţie peste 1000 de cărţi poştale primite de la prieteni, cunoscuţi, necunoscuţi de pe patru continente.

Cristina este o fire foarte activă, a participat/participă la numeroase traininguri/instruiri peste hotarele ţării. Acolo face cunoştinţă cu numeroşi alţi tineri activi din diverse ţări, unde le împărtăşeşte pasiunea pentru colectarea cărţilor poştale. Tinerii sînt foarte receptivi şi la scurt timp trimit cărţi poştale. Potrivit Cristinei, acest exerciţiu responsabilizează şi uneşte oamenii din diverse ţări pentru a îndrăgi tot ce este frumos.

Atunci cînd are momente mai puţin plăcute în viaţa de zi cu zi, deschide cutia cu cărţi poştale şi imediat îi readuce zîmbetul pe faţă. Simte că este înconjurată de sute de prieteni care îi zîmbesc şi o ajută.

Cunosc de ceva timp pasiunea Cristinei, dar nu reuşeam să merg în vizită pentru a afla istoria şi colecţia impresionantă. Recent, am fost la Călăraşi, acolo unde locuieşte Cristina. Ceea ce am văzut m-a copleşit. Vă îndemn să vedeţi şi voi despre ce este vorba.

Sursa: www.stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

Moldova , tineret , moldovenii , posta , colectie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.