Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3500 Vizualizări

În oraşul Cahul a fost permisă împuşcarea cîinilor vagabonzi


Consiliul orăşenesc Cahul a permis, din 10 martie curent, împuşcarea cîinilor maidanezi din localitate. Acţiunea va fi efectuată prin folosirea armelor de foc, ca urmare a unui contract al autorităţilor cu Asociaţia teritorială a Vînătorilor şi Pescarilor, informează MOLDPRES cu referire la presa locală.

Decizia aleşilor locali de la Cahul a fost motivată de un caz de rezonanţă produs în oraş la 23 februarie curent. Atunci o fetiţă de 10 ani a fost atacată de o haită de cîini vagabonzi, fiind spitalizată cu mai multe plăgi.

Părinţii minorei, susţinuţi de mai mulţi localnici, au sesizat organele de drept şi instanţa de judecată, cerînd ca problema animalelor hoinare să fie soluţionată cît mai curînd şi eficient.

„Este un dezastru ce se întîmplă în microraionul Spirin și în genere în tot orașul. Nu putem să ne lăsăm copiii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Cîți copii trebuie să mai fie mușcați ca administrația publică să înceapă a lucra asupra acestei probleme?", a declarat mama victimei, citată de portalul cahulean ziuadeazi.md.

Metoda prin împuşcare a fost propusă de consilierul Vasile Vanţevici, care şi-a întemeiat iniţiativa prin practici ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO). Alesul local s-a referit la un caz similar, soldat cu condamnarea statului român de către CEDO.

Decizia Consiliului orăşenesc Cahul, votată cu majoritate de voturi, a stîrnit mai multe nemulţumiri din partea organizaţiilor locale de protecţie a animalelor, unor reprezentanţi ai societăţii civile şi cetăţeni locali. În acelaşi timp, documentul este susţinut de o mare parte de orăşeni care afirmă că „nu trebuie de aşteptat ca numărul victimelor să crească şi să aibă loc şi finaluri letale". Aceştia au iniţiat şi semnarea unei petiţii publice în acest sens.

Cuvinte cheie:

Cahul , ciine

Comentarii

 (2)
  • #2 VALENTIN
    Такой Метод Научит Детей Жестокости!!!Когда Они Подрастут,То Будут Убивать Всех Животных Подряд!!!А В Один Прекрасный День,Они Убьют Человека!!!
  • #1 olia
    "Очень воспитательный" метод на глазах жителей и детей.Потом дети с психическими травмами.Это всё равно что и отравить..  А мы внушаем любовь к животным!Надо переловить и в заграждение какое-то.Ветеринара,который стерилизует.Ловить,стреляя из дротиков со шприцом со снотворным,чтоб не повредить здоровью собаки! И вообще,отобрать здоровых собак.И пусть жители всех своих домашних стерилизуют,-стоит 300лей.Метод -не стрелять,а следить,чтоб не прибавлялось.Обратитесь к Германии,- они приедут и заберут их всех,а дальше следите.Прямо каменный век какой-то! Научились у румын там по соседству...

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vasilievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Citeşte mai departe