Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2020, 13:00 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 5043
Murdăria din toalete, lîngă case
26 iulie 2020, 13:00 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 5043

Murdăria din toalete, lîngă case

Catastrofă ecologică în raionul Strășeni! Toată murdăria din apartamentele celor trei blocuri din satul Vorniceni ajunge afară, la doar câțiva metri de ferestrele locatarilor.

Sătenii sunt nevoiți să suporte mirosul insuportabil, fiind expuși și unui risc de infecție, din cauza lipsei unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Primarul spune că nu are bani pentru a rezolva problema, dar unii localnici afirmă că au contribuit cu câte 500 de lei.

Și mai grav este că toată murdăria din cele trei blocuri trece pe lângă casele oamenilor și ajunge în râul Bâc.

ANA ILIEV, consilier local în Primăria Vorniceni: Toată murdăria din cele trei blocuri pe care le-ați văzut și voi se scurge în râul Bâc, după care pleacă în râul Nistru, iar de acolo este dată spre folosire în alimentație...Asta este o bombă atomică pentru toți...Nu demult s-au alocat 600 de mii de lei pentru canalizare. Mă întreb și eu unde s-au dus banii și toată lumea se întreabă. Avem ce avem.

Problema este una mai veche și a apărut după ce Spitalul de tuberculoză din localitate a refuzat să mai pompeze murdăria de la cele trei blocuri. Acum, e nevoie de bani pentru construcția unei stații de epurare și a unei rețele de canalizare.

Despre situația din sat este anunțată și Inspecția Ecologică din raion, dă asigurări primarul.

Șefa Inspecției Ecologice Rita Diacenco ne-a dat asigurări că va merge cu un control în Vorniceni pentru a vedea care este starea de lucruri. 

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

Străşeni , canalizare , deşeuri , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2868 locuitori

Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.