Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5841 Vizualizări

La Sîngerei a început construcţia locuinţelor sociale


Foto: moldpres.md

La Sîngerei a demarat, astăzi, construcţia locuinţelor sociale, finanţate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Astfel, 35 de familii socialmente vulnerabile din Sîngerei vor beneficia de locuinţe sociale în cadrul fazei a II-a a proiectului de construcţie a acestor locuinţe, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi finanţat de BDCE, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MDRC.

Prezent la inaugurare, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Victor Zubcu a menţionat că grupul ţintă al acestor locuinţe îl constituie familiile cu nivel minim oficial de subzistenţă, inclusiv tinerii specialişti. Beneficiarii vor fi selectaţi la nivel local de către o comisie creată în acest scop.

Blocul de locuinţe sociale din Sîngerei va avea 5 nivele, cu 35 de apartamente finalizate "la cheie"

Valoarea totală a proiectului de la Sîngerei constituie circa 12 mln de lei. 65% din suma totală este un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pe un termen de 20 de ani, iar 35% constituie contribuţia administraţiei publice locale, inclusiv aport nefinanciar.

Cuvinte cheie:

localitati , construcție , Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tabăra

Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Citeşte mai departe