Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 792 Vizualizări

Clădirea Președinției și reședința Președintelui fac parte din simbolurile statului


Pe rețelele de socializare continuă discuțiile aprinse pe tema posibilei demolări a gardului din jurul clădirii administrației președintelui Republicii Moldova, fapt promis anterior de lidera PAS, Maia Sandu, a refuzului de reședință, precum și reprofilării clădirii președinției în instituție pentru necesitățile copiilor cu transferul acesteia lor, transmite Noi.md.

Aceste declarații sînt considerate de mulți internauți drept acțiuni de PR ale Maiei Sandu și ale susținătorilor ei și consideră că, în cazul punerii în practică a măsurilor exprimate, ei doar își vor "umili" țara.

Cetățenii menționează că peste tot în lume președinții au reședințe, iar demolarea gardului nu garantează mai multă democrație în țară, de altfel americanii ar fi demolat demult gardul în jurul Casei Albe din Washington.

"Mulți susținători ai Maiei Sandu nu au fost în clădirea președinției și nu au nici o idee ce ne-ar putea costa adaptarea clădirii președinției sub o altă instituție de profil, precum și transferul președinției în altă clădire".

"Dacă nu ați trecut pragul acestei clădiri și nici nu cunoașteți planul său interior, atunci nu vă grăbiți cu diferite oferte de schimbare a destinației - replanificarea sau adaptarea în alte scopuri ar putea costa mai mult decît construcția unei noi clădiri", Nu ar fi mai bine să reîntoarcem copiilor zecile de case pentru copii și școli-internat închise în cadrul reformelor inițiate de Guvernul Filat?”, scriu cetățenii pe rețelele de socializare.

Cuvinte cheie:

Președinția , clădire

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrtop

Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Citeşte mai departe