Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2020, 12:30 views 3101
Cod roșu de Covid-19 în Chișinău: Trebuie sau nu continuat procesul de studii în școli (Video)
01 octombrie 2020, 12:30 views 3101

Cod roșu de Covid-19 în Chișinău: Trebuie sau nu continuat procesul de studii în școli (Video)

Începînd de azi, 1 octombrie, în Chișinău va fi instituită stare de urgență în sănătate publică, pe fundalul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Chișinăul, de rînd cu alte cîteva regiuni, intră în regim de „Cod roșu”, ceea ce înseamnă că autoritățile vor impune din nou măsurie restrictive, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Echipa de filmare a Noi.md a discutat cu locuitorii capitalei despre consecințele acestei decizii, în special despre impactul pe care îl va avea asupra procesului de studii eventualele restricții.

Majoritatea intervievaților s-au declarat categoric împotriva întreruperii procesului educațional în școli și revenirii la învățămîntul online. Atît elevii, studenții, cît și părinții spun că materia se asimilează foarte slab sau chiar deloc în condițiile predării online.

Cel mai mult au de suferit elevii claselor primare, care au o capacitate mai mică de concentrare și se abat ușor de la procesul de studii. Intervievații spun într-un glas că acest format de studii nu este optim pentru elevii noștri.

"Elevii trebuie să aibă contact direct cu profesorul. Sînt categoric împotrivă, așa ei nu învață nimic", a relatat o intervievată.

"Eu fiind student nu reușesc să asimilez eficient informația care mi se comunică în format online. Deci e o ideea proastă învățămîntul online", a declarat un tînăr.

Mai multe opinii vedeți în reportajul video.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Cod roșu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.