Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 768 Vizualizări

O nouă viață pentru rîul Bîc. Albia fluviului va fi adîncită


Curățirea segmentului doi din rîul Bîc a început. Astfel, are loc lucrări în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, albia rîului va fi adîncită pînă la cota de un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, pentru a spori viteza de scurgere a apei.

„Intervenția pe acest tronson este parte a celei de-a doua etape de lucrări din cadrul proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”, tronson str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

Lucrările de curăţare a rîului Bîc au început acum 2 săptămîni, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, de unde au fost evacuate cca. 8 mii tone de nămol și curățată vegetația din preajmă”, scrie primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul afirmă că lucrările de curățare a albiei rîului Bîc sînt executate de către antreprenorul general S.A. Feraru – S, desemnat în bază de concurs în anul 2017, conform contractului de realizare a lucrărilor, de comun cu Î.M. „Direcția construcții capitale”. Costul lucrărilor este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adîncire a albiei rîului Bîc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Cuvinte cheie:

Bîc , Ion Ceban , resurse acvatice

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăguşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe