Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2020, 16:40 views 4104
Soarta poligonului de tir „Dinamo”: Cînd ar putea fi reîntors arcașilor (Foto)
12 iunie 2020, 16:40 views 4104

Soarta poligonului de tir „Dinamo”: Cînd ar putea fi reîntors arcașilor (Foto)

Soarta poligonului de tir „Dinamo" unde, timp de o jumătate de secol, se antrenau arcașii olimpici moldoveni, care ne-au dus faima peste tot în lume, este în continuare sub semnul întrebării.

La moment, oamenii legii sînt cei care ar putea da un verdict, după ce, în 2015, a fost pornită o cauză penală în baza articolului 328 al Codului Penal, privind excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Contactat telefonic de Noi.md, directorul clubului sportiv Central Dinamo, Ion Bucur, speră ca această problemă să fie soluționată căt mai repede, astfel încît arcașii moldoveni să se poată antrena în condiții decente.

„Terenul arcașilor a fost dat în locațiune unei companii încă în 2014. Contractul a fost semnat de conducerea ministerului, de către conducerea clubului Dinamo. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală, pe acțiunile întreprinse de mai multe persoane. Așteptăm finalizarea cauzei penale, sper ca organele competente să o ducă pînă la capăt. Sper că va fi rezolvată această problemă și terenul va fi întors arcașilor. Sportivii noștri au cele mai bune rezultate. Așa rezultate nu am avut de cînd este Moldova. Eu susțin acești sportivi", a declarat Ion Bucur.

Anterior, presa scria că terenul unde se află poligonul de tir „Dinamo" ar fi fost cumpărat de un anumit Arcadie Bostan, subordonat ministrului de interne de atunci, Alexandru Jizdan.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dinamo , teren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.