Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2020, 11:00 views 4274
La Grădina Zoologică din Chișinău s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun (Video)
12 iunie 2020, 11:00 views 4274

La Grădina Zoologică din Chișinău s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun (Video)

La Grădina Zoologică din Chișinău s-a încheiat mutarea urșilor bruni într-o nouă volieră, iar în sfîrșit acolo s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun.

După cum scrie Project PETS, urșii bruni au fost plasați într-o cușcă comună mare pe 8 iunie. Mai mult de o săptămînă acolo s-a aflat Vorciun, iar acum i s-a alăturat din izolare ursoaica Mașa, care a petrecut începutul lunii într-o cușcă mică, obișnuindu-se cu noile specii, mirosuri, sunete și vecinătate.

Pentru prima dată, chiar în fața sa au apărut lupii polari, iar la o distanță de lungimea unei labei - cavalerul, pe care anterior a reușit doar să-l miroase de la distanță.

"Ursoaica s-a simțit satisfăcător, a demonstrat un apetit bun, a fost calmă. De aceea am decis să facem o încercare de a-i uni într-o singură volieră. Dacă ceva a fi mers prost, urșii ar fi fost despărțiți pentru o perioadă din nou – unul într-o cușcă mare, al doilea – alături, într-una mică, pentru a se obișnui", - a spus medicul veterinar principal al Grădinii zoologice, Iurie Panarin.

Îngrijorările administrației și ale lucrătorilor nu s-au adeverit - prădătorii nici măcar nu au încercat să se ia la încăierare.

Urșii bruni se află acum în perioada de împerechere. În natură, puii apar aproximativ o dată la 4 ani, de obicei în timpul iernii. Din moment ce urșii de la Chișinău sînt tovarășii vîrstnici – de la ei nimeni nu așteaptă careva urmași. Dar cine știe, poate vom avea parte de surprize?

Animalele de la grădina zoologică pot fi vizitate de marți pînă duminică.

 

 

Sursa: project-pets.com

Cuvinte cheie:

urs , gradina zoologica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.