Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 mai 2020, 12:30 views 2969
Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercianții de acolo evacuați
22 mai 2020, 12:30 views 2969

Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercianții de acolo evacuați

Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercializarea lucrurilor artizanat urmează să fie făcută în alt loc. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău au venit mai mulți comercianți care au lucrat ilegal și au cerut ca această pseudo piață să nu fie mutată, iar lucrările de reparație să fie anulate.

Această solicitare a provocat revolte în rîndul consilierilor, aceștia din urmă precizînd că în centrul vechi al capitalei nu există loc pentru comerț.

„Nu contează cine a votat pentru cine la alegeri – toți ați votat pentru schimbarea în bine în Chișinău și nu vrem haosul și trotuarele stricate, pe unde este imposibil de mers. Vom găsi un loc unde să lucrați în liniște, iar reparațiile vor fi făcute", a punctat primarul.

Anterior, primarul general a propus ca acești comercianți să fie mutați pe strada pietonală, în spatele Catedralei. Luni, edilul va avea o întîlnire cu reprezentanții comercianților, pentru a discuta planurile de viitor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.