Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 272 Vizualizări

Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercianții de acolo evacuați


Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercializarea lucrurilor artizanat urmează să fie făcută în alt loc. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău au venit mai mulți comercianți care au lucrat ilegal și au cerut ca această pseudo piață să nu fie mutată, iar lucrările de reparație să fie anulate.

Această solicitare a provocat revolte în rîndul consilierilor, aceștia din urmă precizînd că în centrul vechi al capitalei nu există loc pentru comerț.

„Nu contează cine a votat pentru cine la alegeri – toți ați votat pentru schimbarea în bine în Chișinău și nu vrem haosul și trotuarele stricate, pe unde este imposibil de mers. Vom găsi un loc unde să lucrați în liniște, iar reparațiile vor fi făcute", a punctat primarul.

Anterior, primarul general a propus ca acești comercianți să fie mutați pe strada pietonală, în spatele Catedralei. Luni, edilul va avea o întîlnire cu reprezentanții comercianților, pentru a discuta planurile de viitor.

Cuvinte cheie:

Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuşmirca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Citeşte mai departe